Hans Stotijn Architect -  Utrecht
contact
schetsen en kletsen
profiel
biografie

© 2024 Hans Stotijn Architect | CORBU architectuur
Schetsen en Kletsen is de eerste stap in de samenwerking met ontwerper Hans Stotijn. Schetsen en Kletsen houdt in dat u vrijblijvend advies krijgt met de maximale inzet van creativiteit en gezelligheid.

De bedoeling is dat wij u blij maken met onze ideeën en u overtuigen van onze deskundigheid & meerwaarde voor het bouwproces. Vaak blijkt deze eerste kennismaking een aanleiding te zijn voor een nadere samenwerking. Voorwaarde is wel dat u duidelijke foto's en tekeningen meebrengt.

Zie Schetsen en Kletsen als een proefrit bij de autodealer. Dit kan op locatie, bij u thuis, of aan mijn werktafel in Utrecht. U mag de schetsen mee naar huis nemen.

Hieronder vindt u onze complete werkwijze:

Stap 1 - Schetsen en Kletsen (gratis service)
eerste kennismaking met de maximale inzet van creativiteit en gezelligheid

Stap 2 - Ruimtelijk Ontwerp en Bouwvergunning
ruimtelijke en visuele vertaalslag van uw wensen als voorbereiding op de bouwovereenkomst met een aannemer en het aanvragen/compleet indienen van een bouwvergunning waarbij wij als gemachtigde optreden tijdens het communicatieproces met de gemeente

Stap 3 - Technisch Ontwerp
het veiligstellen en controleren van al uw technische en visuele wensen tijdens uitvoeringsproces in overleg met aannemer, constructeur, installateur, uitvoerders, leveranciers en gemeente

Zie een Technisch Ontwerp als het maken van een montagehandleiding voor de uitvoerende partij op basis van uw technische en visuele wensen.

1 + 1 gratis
Voor sommige mensen gaat het bij een eerste kennismaking niet alleen om ontwerpadvies, maar ook om het advies van een ervaren aannemer. Bovendien: voor sommige mensen is samenwerken met een architect op een traditionele manier te uitgebreid. 1+1 is hierop een antwoord. 1+1 wil zeggen: Hans + Hans. Tijdens het kennismakingsgesprek zit naast Hans de architect een tweede Hans aan tafel: deze Hans is een ervaren aannemer. Voor een vast bedrag wordt de bouwvergunning ingediend en op basis van deze vergunningsaanvraag kunt u een aannemer selecteren.

Hieronder vindt u een stapsgewijze uitleg:

Stap 1 - 1 plus 1 (gratis service)
eerste kennismaking met de inzet van architect en aannemer (Hans + Hans)

Stap 2 - Ontwerpen en Offreren: ruimtelijke en visuele vertaalslag van uw wensen in combinatie met het advies van een aannemer

Zie Ontwerpen en Offreren als een onderhandeling bij de autodealer waarbij de puntjes op de i worden gezet met betrekking tot de uitgangspunten, bouwkosten, oplevering en garantie; met de meerwaarde van een architect en een aannemer aan de onderhandelingstafel voor het waarborgen van de esthetische en bouwtechnische kwaliteit.

Stap 3 - Bouwvergunning en Realisatie: bouwkundige uitwerking, compleet verzorgen van de bouwaanvraag en realisatie van het bouwproject door een aannemer.

Architect is een beschermde titel, kijk op www.architectenregister.nl voor meer informatie over de wet op de architectentitel.